Curtea Constituțională a României a admis sâmbătă contestația împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă, faimoasă în urma circurilor din parlament, europarlamentar, președintele partidului extremist SOS, la alegerile prezidențiale, anulând decizia Biroului Electoral Central.
Hotărârea e definitivă, Diana Șoșoacă nu poate candida la alegerile prezidențiale.
Fără să aștepte motivarea hotărârii Curții Constituționale luată cu 5:2, președinți de partid și lideri atât liberali, cât și din opoziție, au acuzat pe social-democrați de imixtiuni politice în actul de justiție.
După ei PSD stă în spatele hotărârilor CCR, deoarece Marcel Ciolacu este cel mai avantajat de un tur doi cu George Simion, președinte AUR.
Însă evit să amintească de ce nu cred că președintele lor, Nicolae Ciucă va ajunge în turul doi.
Situația se complică și mai mult, deoarece Șoșoacă afirmând că imixtiunile politice ale UE, ale americanilor și evreilor sunt cauzele eșecului ei, își îndeamnă adepții să nu-l voteze pe trădătorul George Simion, contrar acuzelor și presupunerilor liberalilor.
Verificând, rezultă că cele două voturi contra provin de la judecătorii constituționali propuși la vremea respectivă de Iohannis și PNL, cele cinci voturi pentru de la patru judecători propuși de PSD, iar unul de cel propus de UDMR.
PSD printr-un comunicat a solicitat publicarea urgentă a motivelor pentru care a fost respinsă candidatura Dianei Șoșoacă.
Cei care au clamat că această decizie fără precedent e un pericol pentru democrație și nu respectă dreptul de a fi ales, nu au ascultat sfatul fostului judecător al Curții Constituționale, fost ministru al justiției, profesor universitar Tudorel Toader, care afirmă că trebuie așteptată motivarea, deoarece sunt unele prevederi ale Constituției și ale Legii 370/2004, care în cazul în care există dovezi că au fost încălcate, fac posibilă interzicerea candidaturii.
Festina lente! (Grăbește-te încet!)
Lakatos P.