E practica obișnuită a guvernelor în funcție, ca în campania electorală, contrar tuturor evidențelor, să nege depășirea nivelului de cheltuieli planificate și să promită că …
Păcălirea populației sau incompetență
Ambele variante sunt ofensatoare la adresa unui guvern care se pretinde eficient. Totuși consider că prima este mai gravă, deoarece presupune o acțiune voită. O …
Ministrul de finanțe imită
Știrea, că datoria publică a României a depășit 706,5 miliarde de lei, trecând de 50% din produsul intern brut (PIB), s-a dovedit insignifiantă în comparație …
Numai asta ne lipsește? Memento
Janet L. Yellen, secretarul Trezoreriei SUA, a declarat după colapsul Silicon Valley Bank de vinerea trecută, încercând să calmeze spiritele, că banii deponenților sunt garantați. …
Buget de stat semi-clonat
Emoțiile campionatului mondial de fotbal și votul Schengen au acoperit știrea cu privire la aprobarea de către guvern a bugetului de stat pe 2023. Cu …
Prezentare de modă: prețuri plafonate
În Europa din cauza prețurilor crescute ale energiei, din ce în ce mai multe țări decid plafonarea într-un fel, sau altul, a prețului gazelor și …
Cine plătește luntrașul?
În mitologia greacă Charon este luntrașul lui Hades în infern (lumea subpământeană). El îi trecea pe cei morți de curând peste râul Styx, dar numai …
Corupția susține economia?
Corupția este un fenomen social complex. Greu se poate evalua, au un rol uriaș împrejurările, subiectivismul, iar o parte din abuzuri rămâne ascunsă. Despre legăturile …
Final devansat
S-a adeverit. Ulterior pandemiei de covid-19, viața, relațiile sociale comunitare s-au schimbat. Degeaba cântăm „acum să fie cum demult a mai fost”, nu se realizează. …
Pierderile unui război victorios
Războiul ruso-ucrainean a învins în mass-media pandemia de coronavirus și creșterea prețurilor purtătorilor de energie. În prim-plan au ajuns luptele armate și criza refugiaților. Politicienii, …