E o rețetă familială, moștenită. Mama profesoară, fiind fiică de preot, mulți ani la rând numai în școlile din satele din jurul Huedinului avea voie …
Gulaş cu fasole şi ciolan la ceaun
Multora, în special bărbaţilor, le place gătitul în aer liber. Lor le recomand reţeta mea preferată, calculată pentru 15-20 persoane. Soţia îmi reproşează că nu …
Varză a’ la Cluj
O anecdotă pune sub semnul întrebării originea acestui renumit fel de mâncare ardelenească. Locul de naştere nu este Clujul ci Oradea Mare, iar ocazia cu …
Reţete de Paşte
În ultimii 50 de ani de Paşte în familia noastră meniul este neschimbat: Sper ca reţetele tradiţionale de mai jos să fie pe placul tuturor. …
S-cozonac cu scorţişoară
Cozonacul meu preferat din copilărie. În familia mea nu lipsește nici o dată de pe masa de Crăciun sau de Paște. Nepoții mei îl mănâncă …
Pulpă de gâscă gătit la foc mic (Slow cooking), cu varză roșie cu coniac, și sos de mere coapte
Mulți cunosc legenda Sf. Martin, sărbătorit la 11 noiembrie, inclusiv obiceiurile populare, mai ales cele gastronomice, legate de această zi. (Cine nu mănâncă gâscă în …
Zacuscă de fasole și vinete
E zacusca preferată de nepoții mei, una din cele trei variante pe care le gătim anual. Familia e numeroasă, nu-i treabă ușoară coacerea și curățarea …
Mâncare de varză
Este o mâncare cunoscută, specific ardelenească, dar care nu figurează pe listele de meniu ale restaurantelor. Probabil de aceea, că mulţi o consideră „mâncarea săracului, …
Buşeul deputatului umplut cu pateu din creier
În Grupul parlamentar UDMR s-a obişnuit pe vremea mea, ca luni seara, după terminarea programului să fie felicitat de colegi şi de personalul administrativ acel …
La ceaun : tocănița pivnicerului
A venit toamna, vremea culesului viilor. În fața cramelor, pivnițelor de vinuri activitate intensă. Se spală și se dezinfectează cu sulf butoaiele de stejar pentru …